Over ons

Sinds jaar en dag is Van Dijk Marine Services gespecialiseerd in het importeren en verkopen van Anodes. Onze jarenlange ervaring brengt de beste producten op de markt. Leer meer over ons!

Wat is een anode?

U kunt de anode zien als een offerblok wat u op uw boot bevestigd om te voorkomen dat metalen delen van uw boot “wegvreten”, dit komt door galvanische corrosie. Galvanische corrosie ontstaat als 2 verschillende soorten metaal in het water met elkaar in aanraking komen. Hierdoor zal het minst edele metaal zich opofferen. In dit geval dus de anode.

Het is dus van groot belang om alle metalen delen van uw boot te beschermen, dus niet alleen de romp maar ook bijvoorbeeld de schroefas en de schroef.

Waarom anodes van Performance Metals?

Onze anodes zijn voorzien van een speciale legering en daarom geschikt voor alle types water, ook bij wisselen van bijvoorbeeld zout naar zoet. Tevens zijn onze anodes voorzien van een slijtage-indicator (red spot), dus nooit meer de vraag wanneer u uw anodes moet vervangen.

Ook blijven deze anodes werkzaam als de boot uit het water geweest is, dus afborstelen behoort tot het verleden.

Als u wilt weten welke anodes u nodig heeft of hoeveel dan kunt u ons altijd een mail sturen met daarin de gegevens van u boot. Ook als u meer informatie wenst zijn wij u graag van dienst.